Jump to Navigation

Anesthesiemedewerkers

Onze afdeling

De afdeling Anesthesiologie is met meer dan 200 medewerkers waaronder anesthesiologen, anesthesiemedewerkers en sedatiepraktijkspecialisten, verpleegkundigen en assistenten een omvangrijke, dynamische en gevarieerde afdeling binnen het AMC. Je vindt onze anesthesie medewerkers natuurlijk op de OK en de Verkoeverkamer, maar ook op het Dagcentrum, de SEH en diverse behandellocaties in ons ziekenhuis waaronder MDL, Radiotherapie en het Hartcentrum. Per jaar bezoeken duizenden patiënten de polikliniek pre-assessment, waarbij een deel van de screening verzorgd wordt door anesthesiemedewerkers en sedatiepraktijkspecialisten.

De werkplek anesthesiemedewerkers is samen met anesthesiologie staf, AIOS anesthesiologie en de Verkoever één van de grotere werkplekken van de afdeling Anesthesiologie. De hoge turnover en de complexe zorg maken dat de afdeling een bijzonder dynamisch karakter heeft. Het is dan ook een prachtige werkplek als je van afwisseling houdt. Kwaliteit en veiligheid staan bij ons hoog in het vaandel. In lijn met haar visie, streeft de afdeling ernaar innovatieve (behandel-) concepten te introduceren en patiënten steeds betere anesthesiologische zorg te kunnen bieden. Een recent voorbeeld is het beroepsbeeld sedatiepraktijkspecialist dat samen met het UMC Utrecht in het AMC is ontwikkeld.

Bij de afdeling anesthesiemedewerkers zijn anesthesiemedewerkers (40 fte), sedatiepraktijkspecialisten (18 fte) en leerling anesthesiemedewerkers (9 fte) werkzaam.


Functie
anesthesiemedewerker

Als anesthesiemedewerker werk je op het operatiekamercomplex en dagcentrum en voer je zelfstandig taken uit onder eindverantwoordelijkheid van de anesthesioloog. Je begeleidt de patiënt voor, tijdens en na de operatie en je assisteert de anesthesioloog op alle locaties, ook op de buitengebieden (MRI, CT, Hartkatheterisatie, verloskamers etc.). Je hebt intensief contact met de patiënt, de anesthesioloog en de overige professionals van het operatieteam.

Aangezien geen patiënt hetzelfde is moet je continu alert zijn en moet je kunnen handelen in acute, en soms emotioneel lastige, situaties. Naast je werk in het OK Centrum, participeer je bij traumaopvang op de Spoedeisende Hulp. Verder ben je onderdeel van het Reanimatieteam voor het gehele ziekenhuis.

Er zijn verschillende mogelijkheden om je nog verder te specialiseren, bijvoorbeeld als sedatie praktijk specialist (SPS), medewerker preoperatieve screening (POS) of Poli Anesthesie medewerker (PAM).  Verder bestaat er de mogelijkheid om interne en externe opleidingen te volgen en vinden we professionele ontwikkelingen van onze medewerkers erg belangrijk.


Onze speerpunten

Veiligheid vinden wij een heel belangrijk punt. Het is daarom van belang dat je je eigen functioneren en dat van anderen kritisch durft te bekijken. Al onze medewerkers nemen ook deel aan de ALS-training, volgens de European Resuscitation Council-normen en ze hebben allemaal een BHV-diploma. Hiervoor krijg je structureel bijscholing en er worden regelmatig brand- en ontruimingsoefeningen gehouden. Vakinhoudelijk worden er ongeveer twintig klinische lessen per jaar verzorgd, en er is een jaarlijkse scholingsdag.


Ons team

Binnen ons team heerst een goede sfeer. De samenwerking tussen anesthesiemedewerkers, anesthesiologen en AIOS is professioneel en collegiaal. De afdeling heeft één leidinggevende en vier senior anesthesiemedewerkers, met ieder zijn of haar specifieke taakgebied. Daarnaast heeft een aantal medewerkers zich gespecialiseerd in een specifiek taakgebied, zijn er medewerkers die zitting hebben in werkgroepen of die participeren in wetenschappelijk onderzoek.


Wil je meer weten?

Neem dan contact op met de unitmanager van de Anesthesiemedewerkers:

Naam: E. Hofstra

E-mailadres: E.Hofstra@amc.nl

Telefoonnummer: (020-56)64315 of Sein: 59021